^Powrót na górę
  
  
  

Jadłospis

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

16.04.2018

Poniedziałek

Kawa z mlekiem, chleb z masłem i pomidorem. Parówki. Ketchup.

Białko mleka, mąka żytnia, mąka pszenna, śladowe ilości soi, gorczycy, gluten.

Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną, na wywarze z porcji drobiowej ze śmietaną. Makaron pełnoziarnisty z serem, kawałki banana. Kompot wieloowocowy.

Białko mleka, seler, jajka, ziarna zbóż, gluten.

Surówka z marchewki i jabłka, pieczywo chrupkie z masłem i dżemem.

Białko mleka, ziarna zbóż.

17.04.2018

Wtorek

Płatki owsiane na mleku/herbata, chleb z ziarnami słonecznika, z masłem i serkiem Danio. Marchewka.

Białko mleka, mąka żytnia, jajka, śladowe ilości gorczycy, gluten.

Zupa koperkowa z ryżem brązowym na wywarze z porcji drobiowej, warzyw, ze śmietaną. Ziemniaki, pieczeń rzymska, kapusta gotowana. Kompot wieloowocowy.

Seler, białko mleka, ziarna zbóż, mąka, jajka, mięso wieprzowe.

Jogurt naturalny, weka z masłem.

Białko mleka, mąka pszenna, gluten. 

18.04.2018

Środa

Kakao, chleb razowy z masłem, polędwicą drobiową, papryką czerwoną i szczypiorkiem.

Mąka żytnia, białko mleka, śladowe ilości soi, gorczycy, gluten.

Zupa kalafiorowa z zacierką na wywarze z porcji drobiowej, warzyw, ze śmietaną. Spagetti z sosem mięsno - paprykowo - pomidorowym. Kompot wieloowocowy.

Seler, mąka, białko mleka, jajka, śladowe ilości glutenu.

Banan, pieczywo ryżowe

19.04.2018

Czwartek

Herbata, chleb z masłem, z szynką wiejską i ogórkiem zielonym.

Mąka żytnia, jajka, mięso wieprzowe, śladowe ilości soi, gorczycy, selera. Gluten.

Rosół z makaronem, warzywami, z zieloną pietruszką. Ziemniaki. Kurczak duszony z warzywami, sałatką zieloną ze śmietaną. Kompot wieloowocowy.

Seler, mąka, ziarna zbóż.

Serek danio, chrupki kukurydziane.

Białko mleka.

20.04.2018

Piątek

   

 

 

Herbata z cytryną, chleb pszenno-żytni z masłem z pastą serowo-rybną, ogórkiem kiszonym, cebulką zieloną.

Białko mleka, mąka żytnia, mąka pszenna, jajka, gluten.

Żurek z jajkiem, na wywarze z porcji drobiowej warzyw z ziemniakami, ze śmietaną. Kluski śląskie z sosem pieczarkowym. Kompot wieloowocowy,

Seler, białko mleka. 

Sok owocowy, herbatniki szkolne.

Białko mleka, mąka pszenna.

Jadłospis może ulec zmianom.

Copyright © 2015. Przedszkole 93 w Krakowie Rights Reserved.